Biografi

 

Susanne Meelbye

Journalist & Forfatter

Hvem er jeg?

 

Jeg hedder Susanne Meelbye og blev født i 1955, i en lille by Jærpås, som ligger i Skaraborgs Län i Sverige. Jeg er datter af en svensk far og dansk mor. Da jeg er tre år, dør min far og vi flytter til Danmark.

Jeg er født med en meget sjælden øjensygdomaniridi (manglende regnbuehinde), der betyder at jeg har ca. 20 % syn på venstre øje og ca. 15 % på højre øje. Andre vil sikkert syntes at jeg ser dårlig, men sådan tænker jeg ikke, fordi jeg har aldrig set normalt, så i min verden, føler jeg at jeg ser "godt"

Det var noget af et kulturchok, når man ikke forstod sproget, men det kom heldigvis siden hen. Jeg blev mor som 18-årig, til et multiallergi barn, hvilket betød, at jeg måtte udsætte min drøm om at arbejde som journalist, i stedet kom jeg til at arbejde, som sygehjælper.

I dag har jeg to voksne børn Walther på 43 år og datteren Pia på 41 år. To børnebørn – Sara og Michelle. Begge børn har arvet øjensygdommen. Michelle har arvet øjensygdommen.

I 1987 var jeg med til at starte Hadsten Lokalradio, hvor jeg var studievært på programmet “Din arbejdsplads”, samt producerede musikprogrammer.

I 1999 blev jeg ansat som Danmarks første TV-journalist med nedsat syn, som studievært, på programmet “Focus på Børn” på Århus Kanalen, og producerassistent på de andre programmer.

Derefter blev jeg ansat på Århus Nyheds TV, hvor jeg arbejdede, som tilrettelægger/journalist/redaktionsleder.

I 2014 udkom min debutroman Mordet på & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej.

Jeg opdagede hurtigt, at jeg gerne, ville være med i hele processen, fra research til færdig udgivelse. Derfor besluttede jeg i sommeren 2015, at blive mit eget lille forlag som fik navnet Forlaget Meelbye. Siden da har jeg kunnet føje endnu tre bog til mit forfatterskab, nemlig Mistænkelige Dødsfald, Mordet på Moster Sagen Genoptaget og Pigen uden iris.

 

 

TV optagelser på Marsellisborg Slot

Susanne Meelbye interviewer kvindelig racerkører Ann Charlotte Christoffersen

© 2015 • Susanne Meelbye • Skejbyparken 143 • 8200 Skejby • +45 2288 4450 • meelbye@stofanet.dk