Du er her:  Susannemeelbye.dk » “Nej, sagde Politiet, og borgeren tav” – Kronik af Ellen Stampe

“Nej, sagde Politiet, og borgeren tav” – Kronik af Ellen Stampe

“Nej, sagde Politiet, og borgeren tav” – Kronik af Ellen Stampe

Vi kan lige så godt slå det fast med det samme: Politiet i Danmark er blandt verdens bedste. Der er næsten ingen korruption, politivold er sjældent, og den danske politimand er hovedsageligt en fyr, man kan stole på. Det skal vi hele tiden huske, når vi debatterer, hvordan vi skaber mere tillid til fremtidens politi.

Når det er sagt, så oplever vi hos Center for Rets- og Politistudier (Cerepo) alligevel en række problemer med politiets tilgang til skeptiske spørgsmål. Vores erfaring er til med, at statsadvokaten er politiets advokat snarere end en objektiv myndighed, der søger retfærdige løsninger.

Cerepo er en uafhængig tænketank, hvor jeg er centerleder. Vi arbejder for at styrke gennemsigtigheden og ansvarligheden i justitsvæsenet. Det sker gennem formidling af viden, udarbejdelse af politiske analyser, deltagelse i opinionsdannelse og ved at indsamle dokumentation til brug i konkrete sager.

Journalist Ellen Stampe har skrevet denne fremragende kronik i Information 18. januar 2012.

Læs kronikken “Nej, sagde politiet, og borgeren tav” af Ellen Stampe i Information.

Når du har læst artiklen, vil du have stor glæde af at læse mine bøger: Mordet på moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej  og Mordet på Moster Sagen Genoptaget.

Læs om Susanne Meelbye forfatterskab

Del dette indlæg
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *