Du er her:  Susannemeelbye.dk » Else Langkjærs mor fortæller om drabet på hendes datter
else langkjærs mor ellen

Else Langkjærs mor fortæller om drabet på hendes datter

Interviewer med Ellen Langkjærs mor Ellen om drabet Else Langkjær

Else Langkjær var blot 23 år, en ung kvinde, som havde livet foran sig. Hun blev gennemtævet af en galning og døde samme aften af voldsomme blødninger i hjernen.

 

Min mormor, Ellen Langkjær, var en stærk kvinde, som holdt sammen på familien. Halvandet år før Else døde, mistede mine bedsteforældre deres næstældste datter, Inga, der døde af tuberkulose som 20-årig. Da mormor var 56, døde hendes mand Knud, og hun giftede sig aldrig igen.

 

Familien var en stolt arbejderfamilie, som satte en ære i at stå ved deres ord og overholde alle aftaler. Derfor fortsatte min mormor med at betale af på Else Langkjærs lån efter hendes død. Lånet var på 3000 kr. og min mormor betalte 25 kr. om måneden i afdrag. Først efter 20 år var lånet betalt ud.

 

Nedenstående er et sammendrag af de mange samtaler, jeg gennem årene har haft med min mormor, hvor jeg blandt andet spurgte om:

 

”Hvorfra ved du, at Else ikke begik selvmord?”

”Else var en positiv pige, der var glad for livet. På et tidspunkt besøgte Elses faster hende, og de snakkede om en avisartikel, der handlede om selvmord. Hendes faster spurgte, om hun kunne finde på at tage sit iv, og Else svarede, at hun ikke kunne forstå, hvordan noget menneske kunne berøve sig selv livet – det var at løbe fra livets ansvar.”

 

”Hvorfor ønsker du, at jeg skal grave oplysninger frem om Elses sag? Finder jeg nogle svar, hvad skal jeg så gøre med dem?”

 ”Jeg ønsker, at sandheden kommer frem i lyset, og at du vil formidle den på en måde, så familien kan få fred med hensyn til det, der skete dengang. Og at familiens kommende generationer har mulighed for at læse sandheden om den tragedie, der ramte os i 1946 – og dermed fjerne den uvished, som vi har levet med i næsten 65 år.”

 

 

Læse hele interviewet med min mormor Ellen Langkjær

 

Køb Mordet på Moster sagen genoptaget

Del dette indlæg
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *