Du er her:  Susannemeelbye.dk » Else Langkjærs mor fortæller om mordet på hendes datter
else langkjærs mor ellen

Else Langkjærs mor fortæller om mordet på hendes datter

Et åbenhjertigt interview med min mormor

Jeg får tårer i øjnene når jeg tænker på at min mormor måned efter måned i tyve år, blev mindet om den brutale måde hvorpå hun mistede sin datter i en alt for ung alder. Else var blot 23 år gammel, en ung kvinde der havde livet foran sig. Hun blev gennemtævet af en galning og døde samme aften af voldsomme blødninger i hjernen. Min mormor var en stærk kvinde, der holdt sammen på familien. Hun mistede sin mand Knud da hun var 56 år, og hun giftede sig aldrig igen. Et halvt år før Else døde mistede min mormor sin næstældste datter Inga, der døde af tuberkulose kun 20 år gammel. Else kom fra en stolt arbejderfamilie, der stod ved deres ord og overholdt deres aftaler. Derfor fortsatte min mormor med at betale af på Elses lån efter hendes død. Dette lån løb op i 3.000 kroner og min mormor afbetalte 25 kroner om måneden. Først efter 20 år var lånet betalt ud.

 

Nedenstående er et sammendrag af de mange samtaler, jeg gennem årene har haft med min mormor, hvor jeg blandt andet spurgte om:

 

”Hvorfra ved du, at Else ikke begik selvmord?”

”Else var en positiv pige, der var glad for livet. På et tidspunkt besøgte Elses faster hende, og de snakkede om en avisartikel, der handlede om selvmord. Hendes faster spurgte, om hun kunne finde på at tage sit iv, og Else svarede, at hun ikke kunne forstå, hvordan noget menneske kunne berøve sig selv livet – det var at løbe fra livets ansvar.”

 

”Hvorfor ønsker du, at jeg skal grave oplysninger frem om Elses sag? Finder jeg nogle svar, hvad skal jeg så gøre med dem?”

 ”Jeg ønsker, at sandheden kommer frem i lyset, og at du vil formidle den på en måde, så familien kan få fred med hensyn til det, der skete dengang. Og at familiens kommende generationer har mulighed for at læse sandheden om den tragedie, der ramte os i 1946 – og dermed fjerne den uvished, som vi har levet med i næsten 65 år.”

 

 

Læse hele interviewet med min mormor Ellen Langkjær

 

Køb Mordet på Moster sagen genoptaget

Del dette indlæg
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *