Biografi

susanne-meelbye-bogen- det-perfekte-bedrag
Forfatter Susanne Meelbye nyeste bog udkom 5. marts 2019

Forfatter og Journalist 

 

Jeg hedder Susanne Meelbye, født i 1955 i den lille by Jærpås, Skaraborgs Län i Sverige. Jeg er datter af en svensk far og en dansk mor. Da jeg var tre år, døde min far, og vi flyttede til Danmark.

Jeg blev mor som 18-årig. Mit barn nummer to var et multiallergisk barn. Det betød, at jeg måtte udsætte min drøm om at arbejde som journalist. I stedet kom jeg til at arbejde som sygehjælper. Jeg har to voksne børn, Walther på 46 år og Pia på 43 år, samt to børnebørn, Sara og Michelle.

 

Forfatter

I 2014 udkom min debutbog Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej‘. Bogen handler om det uopklarede mord på min moster Else Langkjær og dobbeltmordet på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Drab der skete i 1946 og 1948.

 

Eget forlag

Jeg opdagede hurtigt, at jeg gerne ville være med i hele processen fra research til færdig udgivelse. Derfor besluttede jeg i sommeren 2015 at starte mit eget lille forlag, som fik navnet Forlaget Meelbye. Siden da har jeg kunnet føje endnu 4 bøger til mit forfatterskab, nemlig Mistænkelige Dødsfald, Mordet på Moster Sagen Genoptaget, Det Perfekte Bedrag, Pigen uden iris.

Forlaget Meelbye udgiver bøgerne som trykte bøgerlydbøger og e-bøger.

 

Samarbejdspartnere

Jeg samarbejder med ekstern redaktør, korrekturlæser og grafiker.

 

Lagerstyring foregår via Dafolo

Mit arbejde som Journalist

 

I 1987 var jeg med til at starte Hadsten Lokalradio. Jeg var studievært på programmet “Din arbejdsplads” samt producerede musikprogrammer. I 1999 blev jeg ansat som Danmarks første tv-journalist med nedsat syn som studievært, og producerassistent på Århus Kanalen. I 2001 blev jeg ansat på Århus Nyheds TV, hvor jeg arbejdede som tilrettelægger, journalist og redaktionsleder.

TV-optagelser på Marselisborg Slot.
Interview med den kendte ertatningsadvokat Simon Eilrich.
En ung Susanne Meelbye, der lærer en ny studievært op.
Interview med den kvindelige racerkører Ann Charlotte Christoffersen.