Interview med Susanne Meelbye

 

Interview, hvor jeg fortæller om mit forfatterskab, og de enkelte bøger.

Journalist Ulf Sundberg, Sydsvenskan intervieweer Susanne Meelbye om bogen ”Det Perfekte Bedrag”

 

 

“För Susanne Meelbye började allt med ett samtal med sin mormor om en död moster. När hon nu har nystat färdigt i härvan hon fick kännedom om då, leder många spår mot att ett väldigt känt Malmöföretag kan ha haft del i mordet. Nu har historien blivit bok.”

 

Læs artiklen i Sydsvenskan

Journalist Uffe Christensen, Jyllands Posten intervieweer Susanne Meelbye om bogen ”Det Perfekte Bedrag”

 

 

“Efter et øjebliks tavshed svarer hendes mormor med grødet stemme og tårer i øjnene: »Nej. Else var ikke syg. Hun blev myrdet.”

 

Læs artiklen i Jyllands Posten 

Journalist Mai Christensen, Familie Journal interviewer Susanne Meelbyeom bogen “Pigen uden iris”

”Mange tror, at jeg slet ikke kan noget, fordi jeg har et synshandicap. Jeg vil meget hellere arbejde end at være på førtidspension, for jeg vil ikke pakkes væk – jeg kan stort set det samme, som alle andre. Jeg skal bare gøre mig en smule mere umage, siger Susanne, der i mange år har arbejdet som Tv-journalist.”

Læs artiklen i Familie Journal

Journalist Helle Holm, Århus Stiftstidende interviewer Susanne Meelbye om bogen “Pigen uden iris”

 

“Susanne Meelbye er født med en sjælden øjensygdom, hun mangler regnbuehinder. Det har givet hende en svær barndom og et voksenliv med udfordringer, men “jeg glæder mig over alt det, som jeg faktisk kan”. Nu har hun skrevet en bog om sit liv.”

Læs artiklen i Århus Stiftstidende

Journalist Torben Andersen, Nordvestnyt, Sjællandske Medier interviewer Susanne Meelbye om hendes samarbejde med visesanger Malene Langborg

 

“Visesanger Malene Langborg indgår samarbejde med forfatter Susanne Meelbye

Stor var hendes forbavselse, da hun opdagede, at visesangeren Malene Langborg bor i den by, hvor Else Langkjær var ung pige i huset hos skibsreder Tuxen omkring1940.

Det viste sig tilmed, at Malene Langborg for 25 år siden boede ganske få opgange fra Else Langkjærs lejlighed på Bentzonsvej 44 på Frederiksberg.”

Læs artiklen her

Journalist Torben Andersen, Nordvestnyt, Sjællandske Medier interviewer Susanne Meelbye om bogen “Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej”

”Jeg gav som 17-årig min mormor et løfte om at finde nogle svar i Elses sag. Jeg fandt ud af, at der var mange fejl i politiets sagsbehandling, og så besluttede jeg mig for at skrive bogen. Vi ved fortsat ikke med 100 procents sikkerhed, hvem gerningsmanden er, men det er heller ikke det vigtigste. Det er, at vi fandt ud af, at politiet havde lukket sagen som et selvmord. Det har givet en ro at vide, at hun i hvert fald ikke begik selvmord.

Susanne Meelbye håber, at hendes bog kan inspirere andre og skabe debat.”

 

Læs artiklen her

Journalist Anne Mette Steen-Andersen interviewer Susanne Meelbye om bogen “Pigen uden iris”

 

“Forfatter og journalist Susanne Meelbye oplevede som barn og ung, at hendes omgivelser ikke forstod eller ville acceptere hendes medfødte synshandicap. I sin nyeste bog fortæller hun, hvordan hun har vendt modstanden til styrke i sit voksne liv og i opdragelsen af sine to børn, der begge har arvet hendes sygdom.”

Læs artiklen her

Ordlabaratoriet Blind høne finder guldkorn

 

“Jeg har skrevet siden jeg var 10 år. Jeg startede med at skrive små historie om de drømme jeg havde for fremtiden. Er opvokset i et hjem, hvor vi var fattige, min mor var alene med 3 børn i 1960erne. Så historierne byggede på, hvordan jeg troede en lykkelig familie levede. Jeg skrev også om de ting jeg hørte andre fortalte med glæde eller sorg. Jeg er født nysgerrig og havde brug for at komme af med mine tanker, og så var papir og blyant det naturlige valg. Det faldt mig aldrig svært at skrive, da jeg altid har haft en god fantasi.

Susanne Meelbye har kun 25 % af sit normalsyn – alligevel er det lykkedes hende at grave detaljer frem i to kriminalsager, som ”dem med normalt syn overså og ikke reagerede på”.

Hendes graverier har resulteret i bogen ‘Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej’.

Læs mere på Ordlaboratoriet 

Ordlaboratoriet TV Journalisten uden iris

 

“I dag interviewer jeg Susanne Meelbye om hendes oplevelser med at selvudgive på eget forlag, endda med nedsat syn. Hvorfor valgte du at starte eget forlag? Jeg opdagede hurtigt i mit forfatterskab, at jeg gerne, ville være med i hele processen, fra research til færdig udgivelse. Jeg ville gerne selv bestemme, indholdet i mine […]”

Læs mere på Ordlaboratoriet

Senior TV Østjylland

Susanne Meelbye blev interviewet af Jeanette Cold til Senior TV Østjylland om hendes bog ‘Pigen uden iris’.

Frederiksberg Lokaltv

Susanne Meelbye blev interviewet af Jeanette Cold til Senior TV Østjylland i forbindelse med bogreceptionen for bogen ‘Mistænkelige Dødsfald’.

Senior TV Østjylland

Journalist Frank Gliese, Roskilde Dampradio

 

 

Susanne Meelbye blev interviewet af Journalist Frank Gliese, Roskilde Dampradio.

Journlist Anders Lund Madsen Raduo 24/7

Anders Lund Madsen interviewer TV-Journalist Susanne Meelbye om hendes sjældne øjensygdom.